lørdag den 9. december 2023

Filmstriben

Filmstriben

Bibliotekets Gratis Filmcentral På Nettet


https://fjernleje.filmstriben.dk/


<<>>oOo<<>>







Skærm-print af filmen "GUNDA"
En MEGET FASCINERENDE dyrefilm - KUN om dyr
og intet som helst andet - hermed VARMT ANBEFALET.

<<>>

FILMSTRIBEN.DK kan du leje/streame GRATIS film
Se 3 film hver måned, eller se film for 12 point
som du/man/hver borger får tildelt fra sit bibliotek
Det afhænger af hvilket bibliotek man tilhører
hvor mange pts man får/md.

Der er mange gode filmtilbud - og så kan man lave lister
så man kan se de film man ønsker sig, næste gang
man får nye pts. Og også GEMME SINE FAVORITTER
TIL GENSYN.

God fornøjelse.



<<>>oOo<<>>





tirsdag den 5. december 2023

Åndelige Årsager Klima-Krise?

Indlæg under løbende udvikling
Den senest opdaterede version af nedenstående indlæg finder du her


Åndelige Årsager Klima-Krise?



<<>>oOo<<>>










Videnskaben om Det Skjulte/Okkulte
Steiners hovedværk i Antroposofien




Portræt fra bogen

Indholdsfortegnelse fra bogen.
Siderne som indlægget handler om
side 156-157, er fra Kapitlet :
"Verdensudviklingen og Mennesket" s 71-178
altså ca. 100 sider som er en slags "Antroposofisk orienteret" 
"Genesis" eller/og "Skabelses-Beretning"

Det er Steiners læsning af den såkaldte Akasha (-Kronik)
Vor fælles åndelige erindring, som er ligesom skrevet ind i verdensordningen
en slags åndeligt/levende bibliotek, og som kan tilgås af alle, som følger den vej til erkendelse, oplysning og indvielse, 
som Steiner også beskriver i bogen.

Med vor tid meget materialistiske syn kan man måske sige
at Akashaen svarer til/spejles i det fysiske i al indsigt og viden og indhold
på WWW - Eller 'AI' - Den eneste forskel er blot,
at hvor det ikke er ethvert menneske tildelt af have fri adgang til WWW el 'AI'
pga. sociale eller økonomiske eller andre fysiske forhold 
og omstændigheder, som fødested o.lign. -
Så kan ethvert menneske opnå adgang til/erkendelse af omtalte Akasha
og ved selvsyn erfare og bekræfte Steiners meddelelser fra samme.

Vejen er åben og fri for alle og enhver, som har et ærligt og tilstrækkeligt tålmodigt ønske om at søge.
- Uanset alder, hudfarve, social status, arbejdsmæssig rang, køn osv.






<<>>oOo<<>>




Bloggen er netop genåbnet fordi jeg især føler mig drevet til at informere den nødstedte menneskehed
om den opdagelse, som måske kan have betydning for hvordan vi håndterer vores KLIMA-KRISE, jeg har gjort ved at læse denne bog  og som jeg har markeret på de to sider hhv side 156 og 157 fra bogen.
og nu også lavet en GIF-animation over.

Nu kan det volde vor tids menneskehed store vanskeligheder ved at overhovedet ville forholde sig til åndsvidenskab som andet end gammel overtro. Ikke desto mindre er jeg sikker på, at der alligevel er mange mennesker derude, som gerne vil optage mine bekymrede overvejelser. 'Man kan trække hesten til truget men man kan ikke tvinge den til at drikke.' Jeg føler det som min fornemmeste pligt, som almindeligt dannet og videnskabeligt oplyst menneske i en moderne tid, at offentliggøre dette, fordi jeg føler mig overbevist om, at der er ting, som vi som menneskehed bør overveje, når vi forsøger desperat at tilpasse os klimakrisens fordringer.

Jeg forbeholder mig ret til løbende opdateringer og udviklinger fordi emnet er så komplekst. Så denne brødtekst er blot en begyndelse, hvor jeg gå lige til biddet og påstår at der i Steiners beskrivelser ovenfor, at hvad der skete under den såkaldte katastrofe i en tidligere jord-klode-epoke, som populært benævnes som den Atlantiske Katastrofe - er stor sandsynlighed for, at der kan drages paralleller til vores nuværende Klima-Katastrofe.

Citatet som er afgørende for min handling om at offentliggøre dette indlæg begynder ved markeringen med rødt side 156 : "Og eftersom vækst-og-forplantnings-kræfterne, når de rives løs fra det sted, hvor de hører hjemme, og anvendes selvstændigt, på hemmelighedsfuld måde hænger sammen med visse kræfter, som virker i luft og vand, så blev følgen af det som menneskene foretog sig, at mægtige ødelæggende naturkræfter blev slupppet løs."

Min påstand i al almindelig alvorlig videnskabelig saglig og medmenneskelig indsigt er den, at vi måske gør klogt i at videre-tænke om de ødelæggende natur-kræfter, som man umiddelbart genkender tilsyneladende også er sluppet løs igen idag i vor verden - ligesom dengang i Atlantis - Det lader sig jo ikke så nemt nægte længere - efter det herrens klima-år 2023 - at der foregår ting og markante forandringer med vores klima og vi mener at kende årsagen alene i CO2-udledningen - Så mener jeg  hermed, at vi seriøst bør forsøge, at OGSÅ tage vores forholds-regler og tyde Steiners iagttagelse : "Og eftersom vækst-og-forplantnings-kræfterne, når de rives løs fra det sted, hvor de hører hjemme, og anvendes selvstændigt, på hemmelighedsfuld måde hænger sammen med visse kræfter, som virker i luft og vand" - Hvad betyder det?

Og fordi dette bare en kort indledende manøvre, går jeg lige til biddet og påstår, at det KAN betyde, at de forsøg vi laver i Naturvidenskabens navn, som omhandler al slags såkaldt videnskabelig manipulation af "vækst-og forplantnings-kræfter" - "Som rives løs fra det sted, hvor de hører hjemme" i såkaldte laboratorier og lign - Måske skal modificeres tilbage til deres oprindelige sted? - Men hvad er det for kræfter og hvilke oprindelige steder er der tale om? - Og her går jeg igen lige til biddet og påstår at jeg får tanken, at der KAN være tale om al slags genetisk manipulation - kunstig befrugtning i reagensglas, måske stamcelle-manipulation og hvad ved jeg. - At det sandsynligvis kan dreje sig om både plante, dyre og menneske-vækst-og forplantnings-materiale, som er revet løs fra de steder, hvor de hører hjemme - og ANVENDES SELVSTÆNDIGT - altså som videnskab og under laboratorie-lignende forhold, idag er det jo som bekendt en INDUSTRI. 

De fleste mennesker vil naturligvis måske ryste  på hovedet ad det her - men jeg er alligevel sikker på at der er mennesker derude som udmærket kan indrømme de muligheder for fortolkning af den nævnte passus som jeg giver her. 

Jeg bliver nemlig mere og mere overbevist om at alle vores tiltag om reducering af CO2-udledning og omstilling til klima-venlighed energi-førelse osv - KUN ER DEN FYSISKE ERKENDBARE VIRKELIGHEDS fordringer - Altså alt DER KAN MÅLES OG VEJES MED FYISISKE INSTRUMENTER. - Vi bliver i min optik til at tage åndsvidenskaben med på råd OGSÅ - for ellers er jeg alvorligt i tvivl om at "Vejr-guderne" rent ud sagt lader sig formilde. Vi er på vej mod katastrofen og årsagen er efterhånden kendt af de fleste at OGSÅ hænge sammen med vores BUNDLØSE EGOISME OG GRÅDIGHED - eller rettere nogen få spekulanters samme. - Altså ÅNDELIGE ÅRSAGER. 

Derfor synes jeg egentlig heller ikke, det burde være så vanskeligt at optage ordlyden af de her linjer og foretage de nødvendige skridt til at OGSÅ stoppe al den udvortes og fra oprindelsesstedet bortrykket mere eller mindre samvittighedsfulde/-løse omgang i samme profit og såkaldt menneskelig altruismes navn med vækst-og forplantnings-kræfter : ("Barnløshed og "fertilitets-behandling" osv - men også gen-manipulation især af kønsceller - plante-/dyre-/ og menneske-genmanipulation - stamcelle-behandling oma)

Men dette indlæg skulle også gerne tjene til at gå ind dybere og grundigere ind i overvejelserne om hele ordlyden og fortolkningen - og usikkerhederne feks : Jamen de kræfter som der er tale om - GÆLDER DET OGSÅ I VOR TID? Det lyder jo som om Steiner lægger ÅNDSVIDENSKABELIG FAKTA PÅ BORDET : Sådan er det : Når vækst-og forplantningskræfter rives løs fra oprindelses-sted og behandles selvstændigt/isoleret - så rør visse hemmeligheds-fulde kræfter som hænger sammen med vejr og klima på sig - og ikke på den gode måde. Hvordan kan vi have tillid til at det, idag, også forholder sig sådan? - Og ikke bare var noget som gjaldt - engang for længe længe siden?

Steiner taler jo her om en urfjern fortid - som er så glemt, at vi idag faktisk flest anser tiden og historierne omkring Atlantis som noget der mest minder om en overtroisk saga - et SAGN blot. Uden grund i det man idag kalder natur-videnskabelig virkelighed saglighed og redelighed.

Og så er der alle mulige andre spørgsmål til, hvis vi går ind på, at der kan være noget om snakken - HVAD BETYDER DET SÅ? - Hvilke vækst-og forplantnings-kræfter er der tale om? - Hvilke aktiviteter blandt menneskene idag kunne der være tale om? - Og så er der spørgsmålet om at gotere præmissen i det hele taget : "...Og eftersom vækst-og-forplantnings-kræfterne, når de rives løs fra det sted, hvor de hører hjemme, og anvendes selvstændigt, på hemmelighedsfuld måde hænger sammen med visse kræfter, som virker i luft og vand"..." - Hvilke muligheder har vi for at verificere eller have tillid at det hænger sådan sammen?

Fordi jeg bare er en privat-person som tilfældigvis eller måske er det ikke så tilfældigt... - som har studeret Steiner som selv-studium siden jeg forlod Steiner-Børnehave-Seminariet i 1998 - altså 25 års selvstudium idag - vover jeg at lægge dette frem - på lignende vis som Steiner selv vovede at udgive feks ovennævnte "Videnskaben om det Skjulte" som i øvrigt kan købes på https://antroposofisk-forlag.dk/bogsalg.

Pga tidsnød har jeg derfor heller ikke kunnet tage alle de nødvendige forbehold, som burde siges : At det kan være meget vanskeligt at starte ud med et selvstudium af Videnskaben om det Skjulte - hvis fuldstændig uforberedt - Der kan det i al hast foreslås og anbefales at begynde med "TEOSOFI" og fortsætte med "FRIHEDENS FILOSOFI" - for så derefter at kaste sig ud i "Videnskaben om det Skjulte".

Som sagt jeg har studeret det - først via min tid på Euritmyskolen - derefter på BH-seminariet og så som selvstudium i 25 år - DER GIVES IKKE EKSAMINER I ANTROPOSOFI - ELLER ÅNDSVIDENSSKAB - Det er ikke en eksakt videnskab. Men det sagt er den i så allerhøjeste brugbar for livet og den menneskelige sociale, sjælelige, åndelige og kunstneriske dannelse. Men også landbrug og skole-virksomhed har profiteret beviseligt af Steiners tanker og åndsarbejde. Men derfor kan det stadig, men vor tids voldsomme og i døgndrift art neddykken og fastholden sig i materiel virkeligheds-forestilling som den eneste gældende - være utrolig vanskeligt for den enkelte at åbne sig for muligheden af en åndelig verden som årsagen til vores fysiske. På samme måde som et isbjerg kan ses af alle og enhver men måske ikke så let forstås at være blot udtryk for det vand som det svæver/sejler/flyder i, blot i en anden tilstandsform. - Isbjerget er som den fysiske verden vandet/ånds-kræfter omdannet til fast materie/form.

Specielt kapitlet om "Verdens-udviklingen og mennesket" er vanvittigt spændende og interessant læsning for den som søger erkendelse på de her områder. Og jeg selv personlig kan stadig ikke lade være med at udtrykke min taknemmelighed for Steiners samvittgheds-fuldhed overfor mig/os kritiske og skeptiske til det sidste materialister - Han er så dygtig til at imødegå enhver kritik, ethvert spørgsmål, enhver tvivl - tålmodigt bliver man ledt på vej og får hele tiden at vide at man under ingen omstændigheder skal sluge råt hvad han siger men udtrykkeligt læse og genlæse og efterprøve, stille spørgsmålstegn ved, undersøge selv, tænke dybere over - snakke med andre - diskutere - Han udvise større respekt for videnskabelighed og saglighed end jeg selv nogensinde har kunnet og har haft tålmodighed til. Der er hele tiden nyt at lære. Man bliver aldrig færdig som menneske.

Jeg håber at indlægget kan sætte nogen gode tanker der måske kan flytte noget væsentligt - hos de folk som jeg trods alt ved gerne vil tage godt imod hvad jeg havde på hjerte på her. - Det haster! - Flere må komme til erkendelse af denne sammenhæng. Af disse sammenhænge. Det er indlysende for mig idag:

Vi har altid vidst det - vi havde bange anelser da al den genetik og pillen ved og roden med planters og dyrs og menneskets genmateriale. - Reagensglas-børn... - Dolly - https://www.dr.dk/drtv/program/dolly_-historien-om-det-klonede-faar_296309 - det første får som blev skabt kunstigt - klonet/"kopieret" - i laboratoriet - Sager med såkaldte donorbørn, som er blevet intetanende uskyldige ofre for livet af lægers misforståede medmenneskelighed/art anarkistiske altruisme : Den Svenske Sædskandale  (DRTV) (Der kommer løbende flere link til...)

Vi har altid vidst/frygtet/gruet for/bekymret os for, på et meget dybt og subtilt plan, at der (nok) VAR ALVORLIGE RISIKOER FORBUNDET MED AT SÅKALDTE NATURVIDENSKABSFOLK FORDREDE AT TRÆDE IND AD DISSE VEJE PÅ DEN MÅDE SOM DET BLEV GJORT I LØBET AF 1900-TALLET - MEN ALLE PROTESTER BLEV TILSIDST KVALT I FORSIKRINGER OM "100% ALTRUISME" - "I Menneskehedens Helses Navn - til fordel for menneskehedens udvikling osv " - OG PROTESTERNE BLEV SÅLEDES SYSTEMATISK TIL SIDST LATTERLIGGJORT, GJORT GAMMELDAGS - UDDATEREDE - OG TILSIDST LØBET OVER ENDE OG KVALT => DET BLEV DEN 'Nano-tekniske'-Medicinal-fertilitets-og genmanipulations såkaldt videnskabelige INDUSTRI MAN ØNSKEDE SIG.

På samme måde som kul-og olie-eventyret og fracking og you name it.

Jeg vender tilbage mere flere uddybninger og omformuleringer - men står 100 % inde for nuværende indlægs ordlyd - Men ville som sagt gerne have haft tid til at uddybe mere og præcisere bedre osv. Jeg kommer tilbage til det. Hvordan kan vi forholde os konstruktivt til Steiners ord? Og ikke mindst hvordan kan vi have tillid til dem? Og hvordan skal vi tolke dem og hvilke handlinger bør vi foretage os?

Jeg har desværre heller ikke tid eller ressourcer til at agere debat-moderator.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Indlægget er blevet opdateret og korrigeret pr 27/12 2023 - bla indsat animation og sproglige rettelser



  























Blog Genåbner

 Min Blog - Alsidigt Forum genåbner pr 5/12 2023


Du kan finde min kunstner-blog her :

https://kunstogkeramik.blogspot.com/


Og jeg blogger også om supplement til vacciner

hvordan du ad naturlig vej kan styrke dit immunforsvar

og beskytte dig mod alle sygdomme

og spare samfundet mia-omkostninger -

 med anti-kræft-mad

anti-inflammatorisk mad,

"mad som medicin" -

eller "Functional Foods"